Cracovia Kraków

CRACOVIA KRAKÓW

Opgericht 1906

Adres ul. Josefa Kałuży 1 30-111 Kraków

Land Polen

Telefoon +48 (12) 292 9100

Fax +48 (12) 655 1882 

E-mail [email protected]
Website http://www.cracovia.pl/

STADION CRACOVII IM. JÓZEFA PIŁSUDSKIEGO

Adres ul. Josefa Kałuży 1

Postcode 30-111

Plaats Kraków

Geopend 2010

Architect Estudio Lamela

Capaciteit 15.016

Oppervlak gras

Vroegere namen Stadion Cracovii

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zondag 1 augustus 2021 17:30 Cracovia Kraków - Slask Wroclaw
 • Speelronde 5 zaterdag 21 augustus 2021 n.n.b. Cracovia Kraków - Jagiellonia Bialystok
 • Speelronde 7 zaterdag 11 september 2021 n.n.b. Cracovia Kraków - Górnik Zabrze
 • Speelronde 10 zaterdag 2 oktober 2021 n.n.b. Cracovia Kraków - Stal Mielec
 • Speelronde 11 zaterdag 16 oktober 2021 n.n.b. Cracovia Kraków - Warta Poznań
 • Speelronde 13 zaterdag 30 oktober 2021 n.n.b. Cracovia Kraków - Radomiak Radom
 • Speelronde 15 zaterdag 20 november 2021 n.n.b. Cracovia Kraków - Raków Częstochowa
 • Speelronde 17 zaterdag 4 december 2021 n.n.b. Cracovia Kraków - Legia Warschau
 • Speelronde 18 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. Cracovia Kraków - Górnik Łęczna
 • Speelronde 20 zaterdag 5 februari 2022 n.n.b. Cracovia Kraków - Lech Poznan
 • Speelronde 21 zaterdag 12 februari 2022 n.n.b. Cracovia Kraków - Lechia Gdansk
 • Speelronde 23 zaterdag 26 februari 2022 n.n.b. Cracovia Kraków - Nieciecza
 • Speelronde 25 zaterdag 12 maart 2022 n.n.b. Cracovia Kraków - Pogoń Szczecin
 • Speelronde 26 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. Cracovia Kraków - Piast Gliwice
 • Speelronde 28 zaterdag 9 april 2022 n.n.b. Cracovia Kraków - Zagłębie Lubin
 • Speelronde 29 zaterdag 16 april 2022 n.n.b. Cracovia Kraków - Zagłębie Lubin
 • Speelronde 31 zaterdag 30 april 2022 n.n.b. Cracovia Kraków - Wisla Kraków
 • Speelronde 33 zaterdag 14 mei 2022 n.n.b. Cracovia Kraków - Wisła Płock


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Polen voor een wedstrijd van Cracovia Kraków!

Kraków

Krakau wordt wel de parel in de Poolse kroon genoemd. De fraaie historische stad ligt in het zuiden van Polen, aan de oever van de rivier Wisla, de koningin van de Poolse rivieren. De binnenstad van Krakau, ooit de hoofdstad van het land, staat al sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Jaarlijks ontvangt de stad talloze bezoekers vanuit de gehele wereld.

 

Het groene park Planty, de stadsring, ligt rondom het centrum en een ontspannende wandeling wordt zo gemakkelijk gecombineerd met een flinke snuf cultuur.

De Oude Stad, met de Universiteit van Jagiellonia en Wawel met het Koninklijk Kasteel, de Kathedraal en de Drakengrot, behoren tot de bekendste en mooiste plekken van Polen.

 

Alle wandelroutes door de Oude Stad leiden naar de Lakenhalle: de 16e eeuwse markthal met nog steeds bestaande koopmanskraampjes waar een allerhande aan souvenirs voor thuis te verkrijgen is. Op de eerste etage bevindt zich de Galerij van Poolse Kunst uit de 19e eeuw en onder het marktplein zijn enorme ondergrondse ruimtes te bezoeken met daar een schat aan kennis over het verleden van Krakau en zijn relaties met Europa. Hier is ook een multimediaal museum, uniek in zijn soort, waar je door het Krakau van de Middeleeuwen loopt, inclusief nog goed bewaarde graven. 

De Sigismund Kapel in Wawel, waar een gouden koepel overheen zit, is de begraafplaats van de laatste koningen van de Jagiellonische dynastie van Polen. Hier liggen ook de lichamen begraven van personen die heel belangrijk voor Polen waren, onder andere dichters en heiligen. In 2013 werd in Krakau een van de meest opmerkelijke Poolse schrijvers begraven, Sławomir Mrożek, die na 33 jaar emigratie terugkeerde naar het vaderland. Tijdens de belangrijkste nationale feesten is de bel van Sigismund uit de Wawelkathedraal door de hele stad te horen.

 

Aan de oude binnenstad van Krakau grenst de wijk Kazimierz, dat ooit een aparte stad was, en waar van de 14e tot de 19e eeuw voornamelijk Joden woonden. De wijk met haar Joodse historie, de oude synagogen en Remuh, de oudste Joodse begraafplaats voor onder meer rabbijnen, is tegenwoordig een pelgrimsoord voor orthodoxe Joden uit de hele wereld. Voor bewoners en toeristen is Kazimierz vooral een hippe en populaire spot met vele clubs, pubs, restaurants en vodkabarren met shotjes voor een paar zloty.

 

Wie een werkelijk goed beeld van de stad wil krijgen, en de unieke sfeer tot zich wil laten doordringen, heeft aan een bezoek van één dag dan ook niet genoeg. De bijzondere uitstraling van Krakau heeft artiesten en schrijvers geïnspireerd, en ook bezoekers worden erdoor bevangen. 

Logisch dus dat velen van hen terugkeren om Krakau opnieuw te beleven. Het rijke culturele leven draagt nog bij tot de uitstraling van de stad, net als het gezellige karakter van de straatjes en kleine pleintjes met restaurantjes, waar lokale delicatessen worden geserveerd.

Naast een rijkdom aan grotere en kleinere restaurants, kent Krakau een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden, van comfortabele hotels tot sfeervolle pensions. Bovendien is de stad vanuit Nederland uitstekend bereikbaar.

 

Niet alleen Krakau zelf, maar ook de directe omgeving van de stad hebben bezoekers zeer veel te bieden Krakau is dan ook een uitstekende uitvalsbasis voor fascinerende dagtrips. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving behoren de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige Duits naziconcentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, het Tatragebergte en Zakopane, wel ‘de hoofdstad van de Tatra’ genoemd.

 

In 2016, in Juli,  was Krakau de gaststad van een groot wereld evenement voor katholieke jongeren, de Internationale Jongerendagen. 

 

Voor 2019 werd Krakau gekozen als Europese Gastronomische hoofdstad! Nog meer redenen om deze prachtige stad te bezoeken!

Vrienden van VanBastisch