Wisla Kraków

WISLA KRAKÓW

Opgericht 1906

Adres ul. Reymonta 22 30-059 Kraków

Land Polen

Telefoon +48 (12) 630 7600

Fax +48 (12) 630 7691 

E-mail sekretariat@wisla.krakow.pl
Website http://www.wisla.krakow.pl/

STADION MIEJSKI IM. HENRYKA REYMANA

Adres ul. Reymonta 22

Postcode 30-059

Plaats Kraków

Geopend 1914

Capaciteit 33.268

Oppervlak gras

Vroegere namen 1914 - 2008 Stadion Wisła

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 maandag 26 juli 2021 18:00 Wisla Kraków - Zagłębie Lubin
 • Speelronde 3 zaterdag 7 augustus 2021 n.n.b. Wisla Kraków - Raków Częstochowa
 • Speelronde 6 zaterdag 28 augustus 2021 n.n.b. Wisla Kraków - Legia Warschau
 • Speelronde 7 zaterdag 11 september 2021 n.n.b. Wisla Kraków - Lechia Gdansk
 • Speelronde 9 zaterdag 25 september 2021 n.n.b. Wisla Kraków - Pogoń Szczecin
 • Speelronde 12 zaterdag 23 oktober 2021 n.n.b. Wisla Kraków - Slask Wroclaw
 • Speelronde 14 zaterdag 6 november 2021 n.n.b. Wisla Kraków - Cracovia Kraków
 • Speelronde 16 zaterdag 27 november 2021 n.n.b. Wisla Kraków - Radomiak Radom
 • Speelronde 19 zaterdag 18 december 2021 n.n.b. Wisla Kraków - Nieciecza
 • Speelronde 21 zaterdag 12 februari 2022 n.n.b. Wisla Kraków - Stal Mielec
 • Speelronde 22 zaterdag 19 februari 2022 n.n.b. Wisla Kraków - Górnik Łęczna
 • Speelronde 25 zaterdag 12 maart 2022 n.n.b. Wisla Kraków - Lech Poznan
 • Speelronde 27 zaterdag 2 april 2022 n.n.b. Wisla Kraków - Piast Gliwice
 • Speelronde 30 zaterdag 23 april 2022 n.n.b. Wisla Kraków - Wisła Płock
 • Speelronde 32 zaterdag 7 mei 2022 n.n.b. Wisla Kraków - Jagiellonia Bialystok
 • Speelronde 34 zaterdag 21 mei 2022 n.n.b. Wisla Kraków - Warta Poznań


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Polen voor een wedstrijd van Wisla Kraków!

Kraków

Krakau wordt wel de parel in de Poolse kroon genoemd. De fraaie historische stad ligt in het zuiden van Polen, aan de oever van de rivier Wisla, de koningin van de Poolse rivieren. De binnenstad van Krakau, ooit de hoofdstad van het land, staat al sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Jaarlijks ontvangt de stad talloze bezoekers vanuit de gehele wereld.

 

Het groene park Planty, de stadsring, ligt rondom het centrum en een ontspannende wandeling wordt zo gemakkelijk gecombineerd met een flinke snuf cultuur.

De Oude Stad, met de Universiteit van Jagiellonia en Wawel met het Koninklijk Kasteel, de Kathedraal en de Drakengrot, behoren tot de bekendste en mooiste plekken van Polen.

 

Alle wandelroutes door de Oude Stad leiden naar de Lakenhalle: de 16e eeuwse markthal met nog steeds bestaande koopmanskraampjes waar een allerhande aan souvenirs voor thuis te verkrijgen is. Op de eerste etage bevindt zich de Galerij van Poolse Kunst uit de 19e eeuw en onder het marktplein zijn enorme ondergrondse ruimtes te bezoeken met daar een schat aan kennis over het verleden van Krakau en zijn relaties met Europa. Hier is ook een multimediaal museum, uniek in zijn soort, waar je door het Krakau van de Middeleeuwen loopt, inclusief nog goed bewaarde graven. 

De Sigismund Kapel in Wawel, waar een gouden koepel overheen zit, is de begraafplaats van de laatste koningen van de Jagiellonische dynastie van Polen. Hier liggen ook de lichamen begraven van personen die heel belangrijk voor Polen waren, onder andere dichters en heiligen. In 2013 werd in Krakau een van de meest opmerkelijke Poolse schrijvers begraven, Sławomir Mrożek, die na 33 jaar emigratie terugkeerde naar het vaderland. Tijdens de belangrijkste nationale feesten is de bel van Sigismund uit de Wawelkathedraal door de hele stad te horen.

 

Aan de oude binnenstad van Krakau grenst de wijk Kazimierz, dat ooit een aparte stad was, en waar van de 14e tot de 19e eeuw voornamelijk Joden woonden. De wijk met haar Joodse historie, de oude synagogen en Remuh, de oudste Joodse begraafplaats voor onder meer rabbijnen, is tegenwoordig een pelgrimsoord voor orthodoxe Joden uit de hele wereld. Voor bewoners en toeristen is Kazimierz vooral een hippe en populaire spot met vele clubs, pubs, restaurants en vodkabarren met shotjes voor een paar zloty.

 

Wie een werkelijk goed beeld van de stad wil krijgen, en de unieke sfeer tot zich wil laten doordringen, heeft aan een bezoek van één dag dan ook niet genoeg. De bijzondere uitstraling van Krakau heeft artiesten en schrijvers geïnspireerd, en ook bezoekers worden erdoor bevangen. 

Logisch dus dat velen van hen terugkeren om Krakau opnieuw te beleven. Het rijke culturele leven draagt nog bij tot de uitstraling van de stad, net als het gezellige karakter van de straatjes en kleine pleintjes met restaurantjes, waar lokale delicatessen worden geserveerd.

Naast een rijkdom aan grotere en kleinere restaurants, kent Krakau een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden, van comfortabele hotels tot sfeervolle pensions. Bovendien is de stad vanuit Nederland uitstekend bereikbaar.

 

Niet alleen Krakau zelf, maar ook de directe omgeving van de stad hebben bezoekers zeer veel te bieden Krakau is dan ook een uitstekende uitvalsbasis voor fascinerende dagtrips. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving behoren de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige Duits naziconcentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, het Tatragebergte en Zakopane, wel ‘de hoofdstad van de Tatra’ genoemd.

 

In 2016, in Juli,  was Krakau de gaststad van een groot wereld evenement voor katholieke jongeren, de Internationale Jongerendagen. 

 

Voor 2019 werd Krakau gekozen als Europese Gastronomische hoofdstad! Nog meer redenen om deze prachtige stad te bezoeken!

Vrienden van VanBastisch