FC Arouca

FC AROUCA

Opgericht 1951

Adres Afonso Pinto Magalhães Valdasna 4540-000 Arouca

Land Portugal

Telefoon +351 (256) 941 696

ESTÁDIO MUNICIPAL DE AROUCA

Adres Afonso Pinto Magalhães Valdasna

Postcode 4540-00

Plaats Arouca

Geopend 2006

Architect AARQ, Atelier de Arquitectura

Capaciteit 7.000

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zondag 8 augustus 2021 n.n.b. Arouca - Estoril
 • Speelronde 3 zondag 22 augustus 2021 n.n.b. Arouca - Famalicão
 • Speelronde 6 zondag 19 september 2021 n.n.b. Arouca - Vitória Guimarães
 • Speelronde 8 zondag 3 oktober 2021 n.n.b. Arouca - Sporting Lissabon
 • Speelronde 10 zondag 31 oktober 2021 n.n.b. Arouca - Tondela
 • Speelronde 12 zondag 28 november 2021 n.n.b. Arouca - Boavista
 • Speelronde 14 zondag 12 december 2021 n.n.b. Arouca - Vizela
 • Speelronde 16 woensdag 29 december 2021 n.n.b. Arouca - Sporting Braga
 • Speelronde 19 zondag 23 januari 2022 n.n.b. Arouca - Benfica
 • Speelronde 21 zondag 6 februari 2022 n.n.b. Arouca - FC Porto
 • Speelronde 22 zondag 13 februari 2022 n.n.b. Arouca - Marítimo Funchal
 • Speelronde 24 zondag 27 februari 2022 n.n.b. Arouca - Moreirense
 • Speelronde 26 zondag 13 maart 2022 n.n.b. Arouca - Paços Ferreira
 • Speelronde 28 zondag 3 april 2022 n.n.b. Arouca - Gil Vicente
 • Speelronde 30 zaterdag 16 april 2022 n.n.b. Arouca - Santa Clara
 • Speelronde 32 zaterdag 30 april 2022 n.n.b. Arouca - Portimonense
 • Speelronde 34 zondag 15 mei 2022 n.n.b. Arouca - Belenenses


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Portugal voor een wedstrijd van Arouca!

Arouca

De 516 Arouca in Portugal is de langste hangbrug ter wereld. Deze voetgangersbrug is 516 meter lang, vandaar de naam. Hij hangt boven de imposante Aguieiras Waterval in de Paiva-kloof. Met de Rio Paiva, oftewel de Paiva-rivier die er door heen loopt.

 

De 516 Arouca is een nieuwe brug voor wandelaars. Hij hangt over een kloof in een natuurgebied. Je kijkt uit over een waterval en ziet een rivier in de diepte. Net als de grote kloof om je heen.

 

Deze brug is op 29 april 2021 geopend. De start was in 2016, maar de bouw werd bewust stil gehouden. Inmiddels zijn meer en meer foto’s op sociale media verschenen. Volgens ingewijden is deze brug niet voor watjes; de brug hangt 175 meter boven de grond.

 

De nieuwe brug hangt tussen twee immense betonnen pilaren. De brug zelf is gemaakt van stalen kabels die in het midden iets smaller worden. De bodem is doorzichtig zodat je goed naar beneden kunt kijken. Al zal niet iedereen daar blij mee zijn. Ook aan de zijkanten kun je door het staal heen kijken. Waardoor de brug een geheel open karakter heeft.

 

Het duurt minimaal tien minuten om naar de overkant te lopen. Al kun je er ook een kwartier over doen als je veel foto’s maakt onderweg. En dat zul je wel doen denk ik zo. Ik wil deze brug in ieder geval graag zien als hij open is.

Arouca Geopark

De 516 Arouca is gebouwd in het Arouca Geopark. Het maakt onderdeel uit van het Europese Netwerk van Geoparken van UNESCO. Het Arouca Geopark is geologisch erfgoed, met name vanwege de vele fossielen die hier zijn gevonden. Denk aan 465 miljoen jaar oude zeedieren waaronder reuzentrilobieten.

 

Het Arouca park is populair bij actievelingen. Je kunt hier kanoën, kajakken en bergbeklimmen. Maar ook canyoning bijvoorbeeld. En met de komst van de brug wordt dit gebied nu ook populair bij internationale wandelaars.

 

Nieuwste langste hangbrug

Al jaren is er een wedstrijd gaande om de langste hangbrug ter wereld. Het record is op dit moment in handen van de Charles Kuonen Hangbrug. Deze ligt in de buurt van Zermatt in Zwitserland. Deze is maar liefst 494 meter lang. Maar de 516 Arouca is dus ruim twintig meter langer.

 

Bijzonder is dat de 516 Arouca uitzicht geeft over een waterval. De meeste van deze hangbruggen overspannen een kloof. Wat wel imposant is, maar de waterval hier geeft de brug iets extra’s. Sterker nog, het is de beste manier om deze waterval te zien.

 

Wat is de locatie van de 516 Arouca?

De 516 Arouca kun je vinden in het noorden van Portugal op een uurtje rijden van Porto. Hij is daardoor eenvoudig te combineren met een bezoek aan deze heerlijke stad. Zodat je goed cultuur en natuur kunt proeven.

Het Geoparque de Arouca beslaat de volledige oppervlakte (328 km2) van de gelijknamige gemeente. Het werd in 2009 door het Europese Globale Netwerk van Geoparken onder auspiciën van UNESCO geklasseerd als erkenning van het geologisch erfgoed. Er bevinden zich hier 41 geologische sites met unieke kenmerken die opmerkelijk zijn omwille van hun wetenschappelijke waarde. Drie daarvan zijn van internationaal belang - de Pedras parideiras ("barende stenen") van Castanheira, de reuzentrilobieten van Canelas en de spoorfossielen van Vale do Paiva.

Het Geoparque de Arouca ligt in een bergachtig gebied, waarvan de hoogste bergen met soms meer dan 1.000 meter zich in de Serra da Freita en de Serra de Montemuro bevinden. Door dit gebied lopen rivieren met kristalhelder water zoals de Arda, de Paiva en de Paçô door diepe valleien. Door hun natuurlijke eigenschappen zijn ze uitermate geschikt voor allerlei activiteiten zoals canyonning, kanoën, bergbeklimmen of rafting. De stroomversnellingen van de rivier Rio Paiva zijn een van de beste plaatsen hiervoor in Portugal.

Om ten volle te kunnen genieten van deze prachtige landschappen heeft het Geoparque een uitgebreid netwerk van wandelroutes uitgestippeld (13 korte en een lange route). Naast de zeer gevarieerde flora en fauna kunt u er unieke sites ontdekken zoals Frecha da Misarela, een waterval waar de rivier Rio Caima zich vanaf een hoogte van 75 meter naar beneden stort. U kunt ook de overblijfselen van de oude mijnen in de regio bezoeken - de Romeinse goudmijnen en de wolfraammijnen die door de Engelsen en de Duitsers tijdens de WOII werden ontgonnen.

Wat betreft het cultureel en historisch erfgoed gaat de aandacht vooral naar het Mosteiro de Arouca. Dit klooster had een grote invloed op de ontwikkeling van de streek en heeft zelfs zijn stempel gedrukt op de gastronomie. De zoetigheden zoals de "barrigas de freira" (nonnenbuiken), "castanhas e morcelas doces" (zoete kastanjes en zoete bloedworst) of de "roscas e charutos de amêndoa" (soort amandelkoekjes) zijn ook de dag van vandaag nog geliefd. De bekendste hoofdschotels in deze regio zijn bereid op basis van gebraden kalfsvlees van het inheemse runderras dat “arouquesa” wordt genoemd.

Vrienden van VanBastisch