Celtic 

CELTIC

Opgericht 1888

Adres 18 Kerrydale Street G40 3RE Glasgow

Land Schotland

Telefoon +44 (871) 226 1888

Fax +44 (141) 551 8106 

E-mail publicrelations@celticfc.co.uk
Website http://www.celticfc.co.uk/

CELTIC PARK

Adres 18 Kerrydale Street

Postcode G40 3RE

Plaats Glasgow

Telefoon +44 (141) 556 2611

Fax +44 (141) 551 8106

E-mail webhelp@celticfc.com

Website http://www.wantastadiumtour.com/football/celticfc/celticfc.asp

Geopend 1892

Architect Archibald Leitch

Capaciteit 60.832

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zaterdag 7 augustus 2021 n.n.b. Celtic - Dundee
 • Speelronde 3 zaterdag 21 augustus 2021 n.n.b. Celtic - Saint Mirren
 • Speelronde 5 zaterdag 11 september 2021 n.n.b. Celtic - Ross County
 • Speelronde 7 zaterdag 25 september 2021 n.n.b. Celtic - Dundee United
 • Speelronde 10 zaterdag 23 oktober 2021 n.n.b. Celtic - St. Johnstone
 • Speelronde 12 zaterdag 30 oktober 2021 n.n.b. Celtic - Livingston
 • Speelronde 15 zaterdag 27 november 2021 n.n.b. Celtic - Aberdeen
 • Speelronde 16 woensdag 1 december 2021 n.n.b. Celtic - Heart of Midlothian
 • Speelronde 18 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. Celtic - Motherwell
 • Speelronde 21 woensdag 29 december 2021 n.n.b. Celtic - Hibernian
 • Speelronde 22 zondag 2 januari 2022 n.n.b. Celtic - Glasgow Rangers
 • Speelronde 24 zaterdag 29 januari 2022 n.n.b. Celtic - Dundee United
 • Speelronde 27 zaterdag 19 februari 2022 n.n.b. Celtic - Dundee
 • Speelronde 29 woensdag 2 maart 2022 n.n.b. Celtic - Saint Mirren
 • Speelronde 31 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. Celtic - Ross County
 • Speelronde 33 zaterdag 9 april 2022 n.n.b. Celtic - St. Johnstone


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Schotland voor een wedstrijd van Celtic!

Glasgow

Glasgow is de grootste stad van Schotland en is van Victoriaanse en industriële oorsprong. De stad heeft een voortdurende rivaliteit met Edinburgh, de hoofdstad van Schotland.

 

Glasgow en haar inwoners zijn trots op haar industriële en ondernemende imago en is vandaag de dag een paradijs voor winkelen en uitgaan. Maar Glasgow heeft nog veel meer te bieden, zoals de Burrel Collection, een rijke verzameling kunstvoorwerpen in het Hunterian Museum, het oudste museum in Schotland. Ook opmerkelijk is de 12e-eeuwse kathedraal en het moderne Glasgow Science Centre, waar interactieve tentoonstellingen en wetenschappelijke demonstraties te vinden zijn. Glasgow is ook beroemd om zijn nachtleven met zijn pubs, restaurants en uitgaansgelegenheden die gepaard gaan met een rijk panorama van concerten en livemuziek. Hieronder volgt onze lijs van to-do’s in Glasgow!

 

Kelvingrove Art Gallery and Museum

Het oudste museum van Schotland, genaamd Kelvingrove Art Gallery en Museum. De kunstcollecties die je hier kunt vinden, zijn verspreid over meerdere gebouwen van de campus. De mooiste schilderijen van de bekendste schilders als Van Gogh en Picasso zijn te zien in dit museum. Naast de grote kunst collecties zijn er ook wetenschappelijke instrumenten, maar ook oude wapencollecties en andere prehistorische vondsten te vinden. Dit museum is bovendien elke dag helemaal gratis te bezoeken!

 

Kathedraal van Glasgow

Hoewel de stad Glasgow meerdere kathedralen heeft die het bezoeken waard zijn (St. Andrew’s Cathedral, St. Mary’s Cathedral en St. Luke’s Cathedral) is de Kathedraal van Glasgow, ook wel St Mungo’s Cathedral genoemd, wat ons betreft de mooiste. De kathedraal is van overal uit de stad te zien, en echt een must-see als je Glasgow bezoekt. De kathedraal is gebouwd in de 12e eeuw, en heeft als enige kathedraal op het vasteland de Protestantse Reformatie in 1560 overleefd. Hoewel er wel wat verbouwingen en aanpassingen hebben plaatsgevonden, is dit echt uniek!

 

De kathedraal van Glasgow is eveneens gratis te bezoeken en is 7 dagen per week geopend. Op zondag is de kathedraal alleen ‘s middags geopend.

The National Piping Centre

Het bekendste muziekinstrument van Schotland heeft in Glasgow zijn eigen opleidingcentrum en

museum. Hier is werkelijk alles te leren over de ‘highland pipes of bagpipes’ ofwel een soort doedelzak. Regelmatig worden er concerten gegeven of wedstrijden gehouden. Er zijn zelfs bijbehorende kilts te huur. Dit is de bekende Schotse rok.

Hunterian Museum and Art Gallery

Op de campus van de universiteit van Glasgow is dit oudste museum van Schotland te vinden. De zeer uitgebreide kunstcollecties zijn er verspreid over verschillende huizen. Uiteenlopende onderwerpen worden in de musea besproken of tentoongesteld. Zo zijn er naast de kunst collecties ook collecties van wetenschappelijke instrumenten en bijvoorbeeld het werk van de Schotse architect en ontwerper Charles Rennie Mackintosh.

www.gla.ac.uk/hunterian/

             

Scottish Football Museum

Voetbal is een stukje cultuur in Schotland. Hun voetbalstadions zijn dan ook haast heilige gronden. In dit stadion van Hampden Park is naast de ‘Hall of Fame’ ook een museum over voetbal te vinden. Hier wordt bijvoorbeeld verteld dat Schotland zelfs de geboorteplaats is van het internationale voetbal. Er zijn verschillende rondleidingen door dit stadion te boeken.

www.schottishfootballmuseum.org.uk

             

Tall Ship in Glasgow Harbour

Dit is misschien wel het meest aparte museum van Schotland. De boot uit 1896 is namelijk het museum. De Glenlee heeft in zijn bestaan al vele tochten afgelegd. Nu geniet het van zijn oude dag en doet het dienst als maritiem museum. De hele boot is opengesteld voor publiek. er is een mini-bioscoop, souvenir winkel en speelterrein aanwezig.

www.thetallship.com

              

Gallery of Modern Art

Aan Queens Street vind je het GOMA museum met zijn hedendaagse kunst. Naast de vaste collectie zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en zelfs workshops te volgen. Tevens is de bibliotheek van Glasgow in deze voormalige handelsbeurs gehuisvest.

 

Pollok Country Park

Ten zuiden van Glasgow ligt het in 2007 best verkozen park van Groot-Brittanië. Vroeger behoorde dit park toe aan de welgestelde familie Maxwell. Uiteindelijk werd het in 1966 geschonken aan de Glasgow Corporation met als voorwaarde dat het park en de gebouwen openbaar zouden blijven. In het Pollok House, wat de voormalige 

residentie van de familie was, is nu een grote privé collectie van onder andere schilderijen, meubels en zilverwerk te bewonderen. Verder zijn er twee winkels en een restaurant te vinden. Het bijzonder grote park heeft tevens de prachtige kunst van Sir William Burrell tot haar beschikking. In een speciaal ontworpen gebouw is hier de Burell Collection te bewonderen.

Mackintosh Trail

Voor bewonderaars van werken van de Schotse kunstenaar, ontwerper en architect Charles Rennie Mackintosh, is er een speciale wandelroute aangelegd. De tocht begint bij zijn meesterwerk ‘de Glasgow School of Art’ aan de Renfrew Street. Vervolgens loop je de route verder door het centrum van de stad. Het ‘Lighthouse’ aan de Mitchell Lane is nog altijd een opmerkelijk stukje architectuur. Vanaf een ander werk van deze meester, de watertoren, is er een prachtig uitzicht te bewonderen over de stad.

www.visitscotland.com

             

George Square

Dit meest belangrijke plein van de stad Glasgow is vernoemd naar Koning George III. Aan dit plein liggen een aantal belangrijke gebouwen. Zo vind je hier het gemeente bestuur wat in een bijzonder fraai Victoriaans gebouw zit. De ‘General Post Office’ bevindt zich ook aan dit plein in een wederom zeer mooi pand. De groene grasvlaktes geven dit plein een warme en gezellige uitstraling.

             

Kibble Palace

In 1863 werd deze 19e eeuwse glazen kas weggezet in de botanische tuin van Glasgow. De kas met zijn vorstelijke uitstraling heeft een afmeting van maar liefst 2137 m². De oorspronkelijke functie was voor concerten en allerlei evenementen. Pas in 1880 werden er planten gekweekt.

 

Naast de meerdere bezienswaardighede nis er ook voor de jongere bezoeker genoeg te beleven in Glasgow. Glasgow is, net als Edinburgh, echt een festivalstad. Iedere maand is er wel een interessant festival in de stad te vinden. Hierbij kun je denken aan comedy festivals of traditionele whisky festivals. Op de site whatsonglasgow.co.uk kun je hier meer over lezen.

Vrienden van VanBastisch