Athletic Bilbao

ATHLETIC DE BILBAO

Opgericht 1898

Adres Alameda de Mazarredo 23 48009 Bilbao

Land Spanje

Telefoon +34 (94) 424 0877

Fax +34 (94) 423 3324 

E-mail prensa@athletic-club.net
Website http://www.athletic-club.net/

SAN MAMÉS BARRIA

Adres Rafael Moreno Pitxitxi Kalea

Postcode 48013

Plaats Bilbao

Website http://www.nuevosanmames.com

Geopend 2013

Architect César Azkarate and Mikel Sanz de Prit

Capaciteit 53.289

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zondag 22 augustus 2021 n.n.b. Athletic de Bilbao - Barcelona
 • Speelronde 4 zondag 12 september 2021 n.n.b. Athletic de Bilbao - Real Mallorca
 • Speelronde 6 woensdag 22 september 2021 n.n.b. Athletic de Bilbao - Rayo Vallecano
 • Speelronde 8 zondag 3 oktober 2021 n.n.b. Athletic de Bilbao - Alavés
 • Speelronde 10 zondag 24 oktober 2021 n.n.b. Athletic de Bilbao - Villarreal
 • Speelronde 13 zondag 7 november 2021 n.n.b. Athletic de Bilbao - Cádiz
 • Speelronde 15 zondag 28 november 2021 n.n.b. Athletic de Bilbao - Granada
 • Speelronde 17 zondag 12 december 2021 n.n.b. Athletic de Bilbao - Sevilla
 • Speelronde 18 zondag 19 december 2021 n.n.b. Athletic de Bilbao - Real Betis Sevilla
 • Speelronde 21 woensdag 19 januari 2022 n.n.b. Athletic de Bilbao - Real Madrid
 • Speelronde 23 zondag 6 februari 2022 n.n.b. Athletic de Bilbao - Espanyol
 • Speelronde 25 zondag 20 februari 2022 n.n.b. Athletic de Bilbao - Real Sociedad
 • Speelronde 27 zondag 6 maart 2022 n.n.b. Athletic de Bilbao - Levante
 • Speelronde 29 zondag 20 maart 2022 n.n.b. Athletic de Bilbao - Getafe
 • Speelronde 30 zondag 3 april 2022 n.n.b. Athletic de Bilbao - Elche
 • Speelronde 32 zondag 10 april 2022 n.n.b. Athletic de Bilbao - Celta de Vigo
 • Speelronde 34 zondag 1 mei 2022 n.n.b. Athletic de Bilbao - Atlético Madrid
 • Speelronde 35 zondag 8 mei 2022 n.n.b. Athletic de Bilbao - Valencia
 • Speelronde 37 zondag 15 mei 2022 n.n.b. Athletic de Bilbao - Osasuna


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Spanje voor een wedstrijd van Athletic Bilbao!

Bilbao

In het noorden van Spanje in de regio Baskenland, ligt de heerlijke stad Bilbao. Heerlijk, want deze streek staat bekend om zijn culinaire lekkernijen. Hier eet je tapas (of pintxos) zoals het ooit bedoeld is. Aan het eind van de dag kom je hier bij een plaatselijke bar tot rust met een glaasje wijn en één van de vele huis gemaakte hapjes van het etablissement. Maar er is meer. Wat te denken van de kans om het wereldberoemde Guggenheim Museum te bezoeken of één van de andere musea die ook de moeite meer dan waar zijn? Winkelen doe je rondom de straten Indautxi en Ensanche en uitgaan in de wijk Abando. Het goede metro netwerk van de stad wat werd ontworpen door Norman Foster en biedt je de gelegenheid om veel op een dag te kunnen zien. De historische hoogtepunten liggen echter goed centraal in de ‘oude stad’ ook wel Las Siete Calle genoemd.

 

Museo Guggenheim de Bilbao

Als men spreekt over een exceptioneel bijzonder vormgegeven museum, is dat alsnog een understatement voor wat betreft het Guggenheim in Bilbao. Doormiddel van het gebruik van materialen als glas, titanium en kalksteen is hier een creatie van architect Frank O. Gehry weggezet wat meer dan zeventig miljoen euro heeft gekost. Er wordt voornamelijk beeldende kunst tentoongesteld uit de twintigste en éénentwintigste eeuw, maar natuurlijk wel op een zeer creatieve manier. 

www.bilbaovoorbeginners.nl/guggenheim-bilbao.htm 

             

Casco Viejo

De officiële naam van dit oudste stadsdeel van Bilbao is ‘Las Siete Calle’. Hier vind je de meest mooie oude geveltjes, smalle straten en kerken zoals de kathedraal van Santiago, San Nicolás, Santos Juanes, San Anton en nog heel veel meer. De oudste zeven straten van de wijk zijn Barrencalle Barrena, Berrencalle, Carnicería Vieja, Belosticalle, Tendería, Artecalle en Somera. Je vindt hier leuke eetgelegenheden, barretjes met de 

beroemde heerlijke (echte) tapas en het Arriaga Theater. Vergeet hier vooral niet om een klein glaasje van het overheerlijke ‘Chiquitos’ te drinken.

www.bilbaotop10.nl/casco-viejo.htm

Kathedraal van Santiago de Bilbao

Het begin van de bouw van deze Santiago kathedraal dateert van omstreeks eind veertiende eeuw en duurde maar liefst tot het begin van de zestiende eeuw. Daarna hebben er nog enkele aanpassingen plaatsgevonden. Pas in 1949 werd de voormalige katholieke kerk tot kathedraal verklaard. Een kijkje in deze niet al te grote kathedraal is zeker de moeite waard.

             

Plaza Nueva

Onder de bogen aan het monumentale plein ‘Plaza Nueva’ zijn verschillende restaurants, winkels en barretjes al dan niet met terrassen te vinden. Ook wordt het plein gebruikt voor rommelmarkten, concerten of allerlei festivals. Met name op zondag is het er dan een drukte van belang. Je vindt dit plein ten noorden van de kathedraal van Santiago de Bilbao tussen de straten Calle Correo en Calle Askao.

             

Teatro Arriaga

Het prachtige theater ‘Teatro Arriaga’, wat is vernoemd naar de Spaanse componist Juan Crisóstomo Arriaga, is gebouwd aan het eind van de negentiende eeuw. Deze componist had de bijnaam ‘Spaanse Mozart’. Regelmatig is het pand ten deel gevallen aan branden en overstromingen. Desalniettemin is men er in geslaagd het telkens zo authentiek mogelijk op te knappen. Binnen ervaar je nog altijd de grote allure die je mag verwachten van zo’n historisch theater.

www.teatroarriaga.com

 

Palacio Chávarri

In het zeer fraaie gebouw Palacio Chávarri, aan het Moyúa plein, bevindt zich de zetel van de overheid. Hoewel het lijkt op een zeer oud gebouw uit de tijd van de Renaissance, is het werkelijk aan het begin 

van de twintigste eeuw gebouwd. De maker van het schilderij ‘Samson en Delila’ wat in het Museum voor Schone Kunsten te Bilbao hangt, is tevens verantwoordelijk voor de inrichting van enkele kamers in dit paleis.

Zubizuri 

De witte loopbrug van Bilbao Zubizuri noemt men ook wel Puente del Campo Volantin. Door zijn strakke vormgeving valt de brug die over de Nervión rivier loopt, erg op binnen het dagelijks leven van de stad. Hij wordt ook veelvuldig gebruikt. Naar ontwerp van de Spaanse architect Santiago Calatrava is het tussen 1994 en 1997 gebouwd. Niet alle inwoners waren erg gecharmeerd van het ontwerp.

 

Stadhuis

Aan de Plaza Ernesto Erkoreka is het historische stadhuis (Ayuntamiento) van Bilbao te vinden. De bouwstijl typeert zich als eclectisch, wat wil zeggen dat er verschillende stijlen zijn gebruikt. Prachtige details zoals fraai gevormde beelden, een mooie klokkentoren en een uitzonderlijke inrichting met onder andere een Arabische ruimte.

             

Mercado de la Ribera

Op de ruim tienduizend vierkante meter tellende overdekte markt ‘Mercado de la Ribera’ in Bilbao is werkelijk alles te vinden waarvan men denkt dat het op een markt thuis hoort. Door zijn unieke lokatie, midden in het hart van het centrum en aan het water, trekt het dagelijks duizenden bezoekers. Vergeet tijdens een bezoek vooral niet te letten op de schitterende glas-in-lood ramen.

             

Abando

De wijk Abando ligt aan de oude binnenstad van Bilbao. Als je op zoekt bent naar het leuke uitgaansleven met of zonder de overheerlijke beroemde tapas/pintxos van Bilbao, moet je hier zijn. Uiteenlopende clubs, bars en restaurant staan er garant voor een gezellig avondje uit. Voor live muziek ga je naar Kafe Antozokia.

Vrienden van VanBastisch