Elche CF

ELCHE CF

Opgericht 1923

Adres  Avenida Manuel Martínez Valero 3 03290 Elche

Land Spanje

Telefoon +34 (965) 459 714

Fax +34 (965) 456 015 

E-mail info@elchecf.es

Website http://www.elchecf.es/

ESTADIO MANUEL MARTÍNEZ VALERO

Adres Avenida Manuel Martínez Valero 3

Postcode 03290

Plaats Elche

Geopend 1976

Architect Juan Boix Matarredona

Capaciteit 36.017

Oppervlak gras 

Vroegere namen Nuevo Estadio

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 maandag 16 augustus 2021 22:00 Elche - Athletic de Bilbao
 • Speelronde 3 zondag 29 augustus 2021 n.n.b. Elche - Sevilla
 • Speelronde 5 zondag 19 september 2021 n.n.b. Elche - Levante
 • Speelronde 8 zondag 3 oktober 2021 n.n.b. Elche - Celta de Vigo
 • Speelronde 10 zondag 24 oktober 2021 n.n.b. Elche - Espanyol
 • Speelronde 12 zondag 31 oktober 2021 n.n.b. Elche - Real Madrid
 • Speelronde 14 zondag 21 november 2021 n.n.b. Elche - Real Betis Sevilla
 • Speelronde 16 zondag 5 december 2021 n.n.b. Elche - Cádiz
 • Speelronde 19 zondag 2 januari 2022 n.n.b. Elche - Granada
 • Speelronde 21 woensdag 19 januari 2022 n.n.b. Elche - Villarreal
 • Speelronde 23 zondag 6 februari 2022 n.n.b. Elche - Alavés
 • Speelronde 25 zondag 20 februari 2022 n.n.b. Elche - Rayo Vallecano
 • Speelronde 27 zondag 6 maart 2022 n.n.b. Elche - Barcelona
 • Speelronde 29 zondag 20 maart 2022 n.n.b. Elche - Valencia
 • Speelronde 31 zondag 10 april 2022 n.n.b. Elche - Real Sociedad
 • Speelronde 32 zondag 10 april 2022 n.n.b. Elche - Real Mallorca
 • Speelronde 34 zondag 1 mei 2022 n.n.b. Elche - Osasuna
 • Speelronde 36 woensdag 11 mei 2022 n.n.b. Elche - Atlético Madrid
 • Speelronde 38 zondag 22 mei 2022 n.n.b. Elche - Getafe


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Spanje voor een wedstrijd van Elche CF!

Elche

De Spaanse Costa Blanca heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. In de regio vind je verschillende dorpjes en steden met een rijke historie en mooie bezienswaardigheden. De stad Elche met zijn twee UNESCO-erkenningen is daar een goed voorbeeld van. Ontdek deze bijzondere Stad van de Palmbomen!

 

ONTDEK ELCHE

Op zo’n 20 kilometer afstand van Alicante, in de provincie Alicante ligt de stad Elche. Met ruim 230.000 inwoners is het de derde stad van de regio Valencia. Een wandeling door de binnenstad van Elche voert je langs de Arabische geschiedenis van de stad en vele barokke architectuur. Zo is de huidige basiliek van de stad gebouwd op de plaats waar ooit een grote moskee stond. Bekijk deze basiliek van Santa María, breng een bezoekje aan het gezellige plein La Glorieta Plaza en wandel door de prachtige parken van de stad.

 

EEN UNIEKE PALMBOMENTUIN

Eén van de meest bijzondere plekken in Elche is het Palmeral de Elche. Dit is met ruim 200.000 palmbomen één van de grootste palmbomentuinen van de wereld. Naast palmbomen vind je hier ook andere mediterrane bomen, zoals de sinaasappelboom en de vijgenboom. Palmeral de Elche is aangelegd door de stichters van de stad (de Moren) en dus enorm oud. Sinds 2000 staat de palmbomentuin op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

In de palmbomentuin vind je één hele speciale palmboom, de Palmera Imperial (Keizerlijke Palmboom). Deze palmboom is de enige ter wereld met zeven stammen en lijkt qua uiterlijk op een 

kandelaar. Volgens de geschiedenis is prinses Sissi in 1894 verliefd geworden op Elche dankzij deze palmboom. Naast deze keizerlijke palmboom zijn er nog meer palmbomen met namen, meestal zijn deze palmbomen uit eerbetoon vernoemd naar lokale en nationale helden.
Naast heerlijk wandelen tussen de palmbomen, zijn er in het park vele duiven en eendjes om te voeren, vind je er een muziektent waar concerten plaatsvinden, een restaurant en een bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum heet el Huevo (het Ei) en is dan ook te herkennen aan de ronde, witte vorm.

 

HET MYSTERIE VAN ELCHE

Ieder jaar wordt in Elche op 14 en 15 augustus een stuk geschiedenis nagespeeld ter ere van de hemelvaart van Maria. Het verhaal gaat over de datum van de schepping van de stad, over deze datum zijn eeuwenlang onenigheden geweest. De traditie is in 2001 door UNESCO tot ‘Masterpiece of the Oral and Intangible Heritage of Humanity’ verklaard. Niet zomaar een voorstelling dus! De voorstellingen vinden plaats in de basiliek Santa María. Verder vindt op 15 augustus om 10.00 uur de processie van Santa María plaats, deze processie loopt door het stadscentrum van Elche.

 

HET ARCHEOLOGISCH EN HISTORISCH MUSEUM

Het mooie museum Museo Arqueológico y de Historia de Elche (MAHE) is een aanrader voor diegene die wat meer wil leren over de stad en zijn omgeving. Het museum bestaat uit twee architectonisch zeer verschillende delen. Het eerste en moderne gedeelte van het museum ligt onder het plein en bevat museumstukken uit de oudheid. In het tweede gedeelte van het MAHE, 

dat is gelegen in een gerestaureerd historisch paleis, vind je de moderne geschiedenis van Elche. De stukken worden ondersteund door vele audio- en visuele beelden die veel interactiviteit met de bezoekers creëren.

WINKELEN!

Elche is een hele goede stad om te winkelen. Vooral liefhebbers van een mooi paar schoenen kunnen hier hun hart ophalen. Elche is namelijk naast de stad van de palmbomen ook een echte schoenenstad. Van alle Spaanse schoenen wordt zo’n 50 procent in Elche geproduceerd! Breng ook een bezoekje aan de Salvador Artesano schoenenoutlet, deze outlet is de grootste van Europa en verkoopt vele bekende schoenenmerken. Naast de winkels in de binnenstad vind je aan de rand van Elche het grote winkelcentrum L’Aljub. Hier vind je naast vele winkels ook een zeer grote supermarkt. Het winkelcentrum is op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur geopend.

 

DIEREN KIJKEN MET DE KIDS!

Ideetje voor wanneer je met de kinderen naar Elche gaat… Het Rio Safari Elche! In het park zijn heel veel vogels te spotten, maar ook veel wilde dieren, zoals zebra’s leeuwen, apen, tijgers, giraffes en slangen! Rio Safari is niet een normale dierentuin. Je kunt lekker rondwandelen door het park, maar je kan ook met een treintje door het park (inclusief bij het entreeticket) waarbij je de dieren écht van dichtbij kunt bekijken. Het park is 365 dagen per jaar open en op deze website kun je alvast je kaarten bestellen! In dit park kan je ook met zeeleeuwen zwemmen! Dit kan je aangeven bij het bestellen van de tickets, mocht je dit willen doen.

Vrienden van VanBastisch