Espanyol

ESPANYOL

Opgericht 1900

Adres Avenida Baix Llobregat 100 08940 Barcelona

Land Spanje

Telefoon +34 (93) 292 7700

Fax +34 (93) 425 4552 

E-mail info@rcdespanyol.com
Website http://www.rcdespanyol.com/

RCDE STADIUM

Adres Avenida Baix Llobregat 100

Postcode 08940

Plaats Cornella de Llobregat

Geopend 2009

Architect Mark Fenwick, Javier Iribarren, Esteban Gasulla

Capaciteit 40.423

Oppervlak gras

Vroegere namen 2009 - 2014 Estadi Cornellà-El Prat, 2014 - 2016 Power8 Stadium

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zondag 22 augustus 2021 n.n.b. Espanyol - Villarreal
 • Speelronde 4 zondag 12 september 2021 n.n.b. Espanyol - Atlético Madrid
 • Speelronde 6 woensdag 22 september 2021 n.n.b. Espanyol - Alavés
 • Speelronde 8 zondag 3 oktober 2021 n.n.b. Espanyol - Real Madrid
 • Speelronde 9 zondag 17 oktober 2021 n.n.b. Espanyol - Cádiz
 • Speelronde 11 woensdag 27 oktober 2021 n.n.b. Espanyol - Athletic de Bilbao
 • Speelronde 13 zondag 7 november 2021 n.n.b. Espanyol - Granada
 • Speelronde 15 zondag 28 november 2021 n.n.b. Espanyol - Real Sociedad
 • Speelronde 17 zondag 12 december 2021 n.n.b. Espanyol - Levante
 • Speelronde 20 zondag 9 januari 2022 n.n.b. Espanyol - Elche
 • Speelronde 22 zondag 23 januari 2022 n.n.b. Espanyol - Real Betis Sevilla
 • Speelronde 24 zondag 13 februari 2022 n.n.b. Espanyol - Barcelona
 • Speelronde 25 zondag 20 februari 2022 n.n.b. Espanyol - Sevilla
 • Speelronde 27 zondag 6 maart 2022 n.n.b. Espanyol - Getafe
 • Speelronde 29 zondag 20 maart 2022 n.n.b. Espanyol - Real Mallorca
 • Speelronde 31 zondag 10 april 2022 n.n.b. Espanyol - Celta de Vigo
 • Speelronde 33 woensdag 20 april 2022 n.n.b. Espanyol - Rayo Vallecano
 • Speelronde 35 zondag 8 mei 2022 n.n.b. Espanyol - Osasuna
 • Speelronde 37 zondag 15 mei 2022 n.n.b. Espanyol - Valencia


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Spanje voor een wedstrijd van Espanyol!

Barcelona

Barcelona is een stad gelegen in het noordoosten van Spanje, aan de Middellandse Zee. Deze stad van FC Barcelona en Gaudí is de tweede stad van Spanje. Wat betreft toerisme door Nederlanders is het de grootste stedentripbestemming. Door de opkomst van de prijsvechters aan het einde van de vorige eeuw werden de vliegtickets naar Barcelona ineens heel erg betaalbaar wat een flinke stimulans is geweest voor het toerisme naar Barcelona. In de zomermaanden komen van oudsher veel toeristen vanuit nabijgelegen badplaatsen richting Barcelona om te winkelen, te genieten van de Spaanse keuken en de vele bezienswaardigheden van de stad te bekijken. Ook in Barcelona zelf kun je uitstekend genieten van het strandleven. Met name het strand van Barceloneta is erg populair vanwege de ligging vlak bij het centrum van Barcelona.

 

Sagrada Família 

De volledige naam van deze imposante kerk is ‘Basílica y Templo Expiatorio de la Sagrada Família’. Vanaf 1882 tot de dag van vandaag wordt er aan deze kerk gebouwd. Men verwacht dat de officiële oplevering in 2026 zal plaats vinden. Het ontwerp is van Antoni Gaudí. Een naam die je wel vaker opmerkt in Barcelona. De Sagrada Família is een ‘verzoeningskerk’ en mag uitsluitend gebouwd worden door middel van donaties. Dat verklaard waarschijnlijk waarom de bouw zo lang duurt. De kerk is inmiddels een toeristische attractie geworden. De binnenkant is minstens zo indrukwekkend als de buitenkant. Antoni Gaudí ligt ook hier begraven in de crypte van Sagrada Família.

Bij Sagrada Familia staan vaak wachtrijen die meer dan honderd meter lang zijn. Dat zijn de mensen die niet vooraf een kaartje via internet gekocht hebben waarbij je binnen een bepaald tijdsslot direct naar binnen kunt. Via Ticketbar, een officiële partner van Sagrada Familia, kun je 'skip the line' tickets kopen waarmee je direct naar binnen kunt. Voor een kleine meerprijs kun je ook deelnemen aan een anderhalf uur durende rondleiding door Sagrada Familia. Deze rondleidingen worden alleen in kleine groepen gehouden, waardoor je het idee hebt dat je met een privégids op stap bent. Reserveer hier jouw plek bij de Sagrada Familia rondleiding. Houd er rekening mee dat je soms minimaal enkele dagen van tevoren moet reserveren om zeker te zijn van je plekje.

www.barcelonatop10.nl/sagrada-familia.htm 

www.allesoverbarcelona.nl/sagrada-familia.htm

 

Casa Milà 

Niemand mag Barcelona verlaten, zonder dit bijzonder stukje architectuur van Gaudí gezien te hebben. Casa Milà is een gebouw met appartementen, in de straat Carrer d’Olot vlakbij het Parc Güell. Zoals zo vele werken van Gaudí, is ook dit weer een bijzonder stuk. Hoewel het gebouw op een hoek staat, ervaar je de hoekzijde als één geheel. Binnen in het gebouw vind je fresco’s, reliëfs en twee binnenpleinen geheel in stijl. De golvende bewegingen aan de buitenzijde in de voorgevel komen ook weer terug in Gaudí’s bankjes in het Parc Güell. Het dak heeft zelfs een naam gekregen. ‘Jardin de los Gauerreros’ tuin van de krijgslieden. Door een conflict met zijn opdrachtgever, heeft Gaudí het gebouw nooit helemaal afgemaakt.

Park Güell 

Dit stadspark van Barcelona ligt in het stadsdeel Gràcia. Dit groene hart van de stad, heeft een enorme hoeveelheid bomen, lanen en pleinen. Een reuze slang kronkelt door het park en biedt hiermee een zitplaats verspreid over het park. Dit park is aangelegd door Antoni Gaudí in opdracht van Eusebi Güell. Aanvankelijk was er eigenlijk weinig interesse van de inwoners. In dit park vind je onder andere het Gaudí museum, een portiersloge, portierswoning, een grote trap met een mythologische draak en een zeer groot balkon van waar je een geweldig uitzicht hebt over de stad.

www.barcelonatop10.nl/park-guell.htm

Let op: voor het mooiste deel van Park Güell moet je tegenwoordig entree betalen. Doe je dat niet, dan kun je niet meteen naar binnen maar moet je ter plaatse tickets kopen voor het eerstvolgende tijdslot. Dat is in de meeste gevallen uren later. Je koopt je ticket altijd voor een bepaald tijdslot. Wees dus op tijd!

Je kunt je Park Güell tickets hier bestellen.

 

Camp Nou

Barcelona en de gelijknamige voetbalclub zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In het stadion van FC Barcelona worden de meest fantastische wedstrijden gespeeld. Vooral de derby's tegen Real Madrid zijn legendarisch. Als er niet gevoetbald wordt kun je Camp Nou bezoeken. Je krijgt een rondleiding door het stadion en mag ook een kijkje in de catacomben nemen. Zie met eigen ogen de spelerstunnel waar ooit ook Johan Cruijff, Frank de Boer en Ronald Koeman doorheen liepen. Aan het einde van de rondleiding kun je het FC Barcelona Museum en uiteraard de shop bezoeken. Wie slim is en niet in een wachtrij wil staan, die reserveert zijn/haar kaartjes vooraf online.

www.barcelonatop10.nl/camp-nou.htm

Reserveer kaarten voor de Camp Nou stadiontour

 

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria betekent markt waar geitenvlees verkocht wordt. Deze markt is de grootste en mooiste versmarkt van Spanje, waar al lang niet alleen maar geitenvlees wordt verkocht. Dit paradijsje voor wie van lekker eten houdt, prikkelt werkelijk alle zintuigen. Alles lekkernijen komen voorbij, fruit, vlees, vis, groente, kaas, olijven, kruiden, granen en nog heel veel meer lekkers. Tot de mogelijkheden behoren ook kookworkshops met gerenommeerde chef-koks en sommeliers.

www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/barcelona/la-boqueria.htm

             

La Rambla

Via de Rambla werd vroeger water afgevoerd naar zee, wat van de bergen af kwam. Nu is dit een zeer gezellige boulevard waar altijd wat te beleven is. La Rambla loopt vanaf Plaça Catalunya tot aan de haven Port Vell. La Rambla bestaat officieel uit vijf gedeeltes: Rambla Canaletes met het fontein van Font les Canaletes. Rambla Estudis, vernoemd naar een 16e eeuws academisch instituut en waar bezienswaardigheden te vinden zijn als Palau Comillas en Reial Adademia de Ciences i Arts. Rambla St. Josep met zijn vele gezellige bloemenstalletjes is vernoemd naar het klooster wat hier vroeger stond. In dit gedeelte begint ook 

de rosse buurt ‘Barri Xines’. De bezienswaardigheden hier zijn Placa Reial, Palau Güell, Gran Teatre del Liceu. Rambla Santa Mònica is ook vernoemd naar een klooster wat nu Centre d’Art Santa Monica wordt genoemd. In dit gedeelte vind je het Museo de Cera. Dit is een wassen beelden museum die je terug brengt naar de geschiedenis. Via dit meest zuidelijke stuk van de Rambla loop je zo richting de haven.

www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/barcelona/larambla.htm

Plaça Catalunya

Op dit grote plein in Barcelona is altijd veel bezoek. Mede doordat de metro, bus, taxi’s en vele voetgangers hier samenkomen. Het is dan ook het meest centrale punt van de stad. Het is redelijk groen en trekt daarmee ook genoeg duiven. Je vindt er ook een mooi fonteinen, sculpturen en vaak zijn er muzikale festiviteiten. ‘s Avonds is Plaça Catalunya zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Het plein is dan zeer sfeervol verlicht.

www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/barcelona/placadecatalunya.htm

             

Antoni Gaudí

De van oorsprong Spaanse architect Antoni Gaudí heeft wel zeker 1900 markante gebouwen en andere objecten ontworpen. De meeste bevinden zich in Barcelona, waar hij vanaf zijn zeventiende studeerde en woonde en waar hij in 1926 ook is overleden. Dit gebeurde nadat hij was aangereden door een tram. Antoni Gaudí viel vooral op door zijn eigenzinnigheid, wat later veelvuldig in zijn werken een weerslag had. Zijn meest beroemde werk in Barcelona is Sagrada Família. Hier is hij ook begraven in de crypte. In het stadspark Parc Güell zijn nog meer van zijn architecturale hoogstandjes en kunstzinnige objecten te bewonderen. Ook is daar, in zijn voormalige woning, een Gaudí museum gevestigd. De stad Barcelona heeft nog altijd veel erfenis van deze grote meester.

www.barcelonavoorbeginners.nl/gaudi.htm

             

Palau de la Música Catalana

Palau de la Música is een wonderschoon concertgebouw uit 1908 met een bijzondere, uit veel glas bestaande koepel. De grote zaal heeft plaats voor ongeveer 2073 zitplaatsen en is aangekleed met beelden van de beroemde componist Richard Wagner. De binnenkant straalt met zijn pracht één en al rijkdom uit. De buitenkant doet er met zijn mooie pilaren en veel mozaïek niet voor onder. Boven op het gebouw staan de beelden van Bach, Beethoven en Palestrina.

             

Port de Barcelona

De Haven van Barcelona is net zo oud en belangrijk als de stad zelf. Vele goederen worden via deze haven getransporteerd van en naar deze Spaanse regio. Ook is het een belangrijke en veel gebruikte aanlegplaats voor cruise boten. Aan het begin van de Ramblas bevindt zich de oude “plezier” haven ‘Port Vell’. Je vindt hier diverse excursies en goede restaurants, barretjes en terrassen. Ook is er een groot winkelcentrum ‘Maremàgnum’ te vinden en Europa’s grootste aquarium gevuld met zes miljoen liter zeewater. Aan de zuidkant van de haven is er meer industrieel gebied.

Vrienden van VanBastisch