Levante UD

LEVANTE UD

Opgericht 1909

Adres Calle San Vicente de Paúl 44 46019 Valencia

Land Spanje

Telefoon +34 (902) 220 304

Fax +34 (963) 379 531 

E-mail admon@levanteud.es
Website http://www.levanteud.com/

ESTADIO CIUDAD DE VALENCIA

Adres Calle San Vicente de Paúl 44

Postcode 46019

Plaats Valencia

Geopend 1969

Architect Francisco Almenar Quinzá

Capaciteit 25.534

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zondag 22 augustus 2021 n.n.b. Levante - Real Madrid
 • Speelronde 4 zondag 12 september 2021 n.n.b. Levante - Rayo Vallecano
 • Speelronde 6 woensdag 22 september 2021 n.n.b. Levante - Celta de Vigo
 • Speelronde 9 zondag 17 oktober 2021 n.n.b. Levante - Getafe
 • Speelronde 11 woensdag 27 oktober 2021 n.n.b. Levante - Atlético Madrid
 • Speelronde 12 zondag 31 oktober 2021 n.n.b. Levante - Granada
 • Speelronde 14 zondag 21 november 2021 n.n.b. Levante - Athletic de Bilbao
 • Speelronde 16 zondag 5 december 2021 n.n.b. Levante - Osasuna
 • Speelronde 18 zondag 19 december 2021 n.n.b. Levante - Valencia
 • Speelronde 20 zondag 9 januari 2022 n.n.b. Levante - Real Mallorca
 • Speelronde 22 zondag 23 januari 2022 n.n.b. Levante - Cádiz
 • Speelronde 24 zondag 13 februari 2022 n.n.b. Levante - Real Betis Sevilla
 • Speelronde 26 zondag 27 februari 2022 n.n.b. Levante - Elche
 • Speelronde 28 zondag 13 maart 2022 n.n.b. Levante - Espanyol
 • Speelronde 30 zondag 3 april 2022 n.n.b. Levante - Villarreal
 • Speelronde 31 zondag 10 april 2022 n.n.b. Levante - Barcelona
 • Speelronde 33 woensdag 20 april 2022 n.n.b. Levante - Sevilla
 • Speelronde 35 zondag 8 mei 2022 n.n.b. Levante - Real Sociedad
 • Speelronde 37 zondag 15 mei 2022 n.n.b. Levante - Alavés


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Spanje voor een wedstrijd van Levante!

Valencia

Valencia is de derde stad van Spanje, na Madrid en Barcelona. Met in totaal een kleine twee miljoen inwoners in de gehele agglomeratie is Valencia een drukke stad. Valencia staat vooral bekend als de bakermat van het typisch Spaanse visgerecht paella. Er is dan ook geen plek ter wereld waar je beter paella kunt eten dan in de straten van Valencia. Sinds de komst van goedkopere vliegtickets is de belangstelling van toeristen voor Valencia enorm toegenomen. Valencia biedt dan ook voldoende interessante plekjes en gebouwen om hier een weekendje door te brengen.

 

Plaza del Ayuntamiento

Dit plein is het meest belangrijke en centrale plein van Valencia. Plaza del Ayuntamiento betekent stadhuisplein. In de geschiedenis heeft dit plein al meerdere namen gehad. De oude prestigieuze gebouwen aan dit mooie plein in combinatie met het schitterende fontein geven het geheel veel aanzien. De inwoners van Valencia vertoeven ‘s avonds graag in en rondom de buurt van dit fraai verlichte plein.

www.valenciatop10.nl/pleinen-in-valencia.htm

 

Kathedraal van Valencia

Tussen 1262 en 1356 is de mooie kathedraal van Valencia gebouwd. Verschillende stijlen hebben van de kathedraal een indrukwekkend uiterlijk gegeven. Net als de barokke stijl, zijn de gotische en Romaanse invloeden ook duidelijk zichtbaar. De kathedraal van Valencia is toegewijd aan de Heilige Maagd Maria. Hoewel de kathedraal geen museum is, zijn er wel veel objecten uit de oudheid te vinden. Denk hierbij aan de Heilige Graal.

             

Eixample

Een redelijk goed bewaart geheim is de wijk Eixample. Dit is de wijk waar je het authentieke Valencia terug vindt. De oude straten en steegjes brengen je terug in de tijd van Art Nouveau. Naast een aantal zeer chique winkels en boetieks, vind hier ook de grote ketens afgewisseld met knusse winkeltjes. Wat zeker een bezienswaardigheid in 

deze wijk is, is het treinstation ‘Valencia Estació del Norte’. De binnenkant is fraai bewerkt met veel mozaïek en keramiek. Het Valencia Estació del Norte ligt vlakbij Plaza de Toros en het stadhuis.

Ciutat de les Arts i les Ciències

Dit cultuur en wetenschappelijk centrum is een lust voor het oog. De bekende architect Santiago Calatrava is verantwoordelijk voor dit stukje moderne kunst in de rivierbedding van de Turia rivier. De bijzondere vormgeving trekt direct je aandacht. In het complex vind je het operagebouw ‘El Palau de les Arts Reina Sofía’, een bioscoop, planetarium, het wetenschapsmuseum ‘El Museu de les Ciències Príncipe Felipe’ en een Oceanium. Via een lange promenade kom je langs alle musea en een botanische tuin met palmbomen.

www.valenciatop10.nl/ciudad-de-las-artes-y-las-ciencias.htm

             

Stranden

Valencia heeft een stadsstrand met veel voorzieningen. Dit strand met de naam Playa Malvarossa ligt vlak naast de haven van Valencia en waar genoeg te doen is. Diverse horecagelegenheden bieden de meest heerlijke gerechten en beschikken over sfeervolle terrassen. Natuurlijk zijn er in de buurt van Valencia meer stranden te vinden. Het strand Playa de El Saler ligt net buiten de stad. Playa La Devesa is bij het Parque Natural de la Albufera te vinden, wat zo’n 8 km van Valencia ligt.

             

L’Oceanogràfic

Dit Oceanium van de stad Valencia is gelegen in het cultuur en wetenschappelijk centrum ‘Ciutat de les Arts i les Ciències’. Het aquarium, wat is ontworpen door Santiago Calatrava, omvat negen watertorens met daarin gedeeltelijke kopieën van verschillende Oceanen en alles wat daarin hoort. Er zijn zeehonden, dolfijnen, watervogels, pinguïns, pelikanen, walrussen, en verschillende soorten haaien.       


La Lonja de la Seda

Aan de Plaza del Mercado ligt de 15e eeuwse zijdebeurs. De naam zijdebeurs komt uit de tijd dat hier volop zijde werd verhandeld. Het gedeelte waar de vierkante toren staat, had onder andere de functie van gevangenis. Het gebouw wordt beschouwd als één van de mooiste uit de Europese civiele gotische architectuur.

Plaza de Toros

Tussen 1850 en 1860 is Plaza de Toros ‘plein van de stieren’ gebouwd. Al vele jaren worden in deze zeer grote “arena” de onder de Spaanse zeer gewilde stierengevechten gehouden. Wie wel eens in Rome is geweest, zal waarschijnlijk de overeenkomst met het Colosseum hierin terug zien. Hoewel er nog altijd stierengevechten worden gehouden, wordt het steeds vaker gebruikt voor concerten en en andere festiviteiten.

www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/valencia/plaza-de-toros.htm

             

Parque Natural de la Albufera

Op ongeveer 11 kilometer van de stad Valencia, ligt het zeer mooi natuurpark ‘Parque Natural de la Albufera’. Er is in het park een grote verscheidenheid te vinden aan flora en fauna. Het park ligt in aan een lagune en beslaat een gebied van ongeveer 20.000 hectare. Wie na de drukte van de stad Valencia de rust op wil zoeken, kan dat hier uitstekend vinden. Er zijn verschillende tochten te maken, waaronder per boot.

             

Voetbalstadion 

Het huidige voetbalstadion van Valencia is Estadio Mestalla. Ruim 52.000 mensen kunnen hier plaats nemen om een wedstrijd bij te wonen. Omdat het stadion redelijk gedateerd is, wordt er inmiddels hard gewerkt aan een nieuwe thuishaven voor de club Valencia CF. Dit wordt het imposante stadion ‘Nou Mestalla’. Vanaf 2007 zijn ze begonnen met de bouw. Helaas werd deze bouw om financiële problemen stil gelegd in 2009. Als het futuristische stadion af is zal het plaats bieden aan zo’n 75.000 gasten.

Vrienden van VanBastisch