Real Madrid

REAL MADRID

Opgericht 1902

Adres Avenida de Concha Espina 1, Chamartín 28036 Madrid

Land Spanje

Telefoon +34 (91) 398 4300

Fax +34 (91) 398 4382 

E-mail international@realmadrid.es
Website http://www.realmadrid.com/

ESTADIO SANTIAGO BERNABÉU

Adres Avenida de Concha Espina 1, Chamartín

Postcode 28036

Plaats Madrid

Telefoon +34 (91) 398 4300

E-mail realmadrid@corp.realmadrid.com

Website http://www.santiagobernabeu.com

Geopend 1947

Architect Manuel Muñoz Monasterio, Luis Alemany Soler, Antonio Lamela (1992/2004)

Capaciteit 85.454

Oppervlak gras

Vroegere namen 1947 - 1955 Estadio Chamartín

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 4 zondag 12 september 2021 n.n.b. Real Madrid - Celta de Vigo
 • Speelronde 6 woensdag 22 september 2021 n.n.b. Real Madrid - Real Mallorca
 • Speelronde 7 zondag 26 september 2021 n.n.b. Real Madrid - Villarreal
 • Speelronde 9 zondag 17 oktober 2021 n.n.b. Real Madrid - Athletic de Bilbao
 • Speelronde 11 woensdag 27 oktober 2021 n.n.b. Real Madrid - Osasuna
 • Speelronde 13 zondag 7 november 2021 n.n.b. Real Madrid - Rayo Vallecano
 • Speelronde 15 zondag 28 november 2021 n.n.b. Real Madrid - Sevilla
 • Speelronde 17 zondag 12 december 2021 n.n.b. Real Madrid - Atlético Madrid
 • Speelronde 18 zondag 19 december 2021 n.n.b. Real Madrid - Cádiz
 • Speelronde 20 zondag 9 januari 2022 n.n.b. Real Madrid - Valencia
 • Speelronde 22 zondag 23 januari 2022 n.n.b. Real Madrid - Elche
 • Speelronde 23 zondag 6 februari 2022 n.n.b. Real Madrid - Granada
 • Speelronde 25 zondag 20 februari 2022 n.n.b. Real Madrid - Alavés
 • Speelronde 27 zondag 6 maart 2022 n.n.b. Real Madrid - Real Sociedad
 • Speelronde 29 zondag 20 maart 2022 n.n.b. Real Madrid - Barcelona
 • Speelronde 31 zondag 10 april 2022 n.n.b. Real Madrid - Getafe
 • Speelronde 34 zondag 1 mei 2022 n.n.b. Real Madrid - Espanyol
 • Speelronde 36 woensdag 11 mei 2022 n.n.b. Real Madrid - Levante
 • Speelronde 38 zondag 22 mei 2022 n.n.b. Real Madrid - Real Betis Sevilla


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Spanje voor een wedstrijd van Real Madrid!

Madrid

De centraal in Spanje gelegen hoofdstad Madrid vormt met zo'n zes miljoen inwoners in de metropool Madrid één van de grootste steden van Europa. Madrid is het economisch, politiek en zakelijk hart van Spanje. De importantie van de stad is merkbaar in de enorme verkeerschaos die in het centrum van de stad en op de toegangswegen merkbaar is. Ook merk je dat het leven in Madrid sneller is met een meer zakelijke inslag. De lange geschiedenis van Madrid heeft ervoor gezorgd dat de stad tal van bezienswaardigheden telt die het voor toeristen aantrekkelijk maakt om een weekendje of een paar dagen naar Madrid te komen.

Wie bang is om in een enorm drukke stad terecht te komen waar je een beetje in verloren raakt, die kunnen we gerust stellen. Madrid is in bepaalde opzichten groot en groots, maar op heel veel plekken juist weer erg sfeervol en zelfs dusdanig relaxed dat je vaak het gevoel hebt dat je in een middelgrote stad bent in plaats van in een metropool waar miljoenen mensen wonen.

 

Het Koninklijk Paleis

Palacio Real is het koninklijk paleis van Madrid. Dit werkpaleis van de koning van Spanje telt maar liefst 3418 kamers en is na Versailles in Frankrijk het grootste koninklijk paleis van Europa. In het paleis is nog altijd veel pracht en praal uit de voorgaande eeuwen. Diverse kroonluchters sieren de verschillende zalen in dit paleis. Trek gerust een uur of twee uit om het koninklijk paleis te ontdekken en vergeet vooral niet om ook een bezoekje te brengen aan het Wapenmuseum, dat zich binnen het terrein van het paleis in een apart gebouw bevindt.

www.madridtop10.nl/koninklijk-paleis.htm

                        

Museo del Prado

Dit wonderschone museum is één van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld. Het museum biedt meer dan 5000 tekeningen, 1000 munten en medailles, 700 beelden, 8600 schilderijen en 2000 andere vormen van kunst. Verschillenden namen van grootheden in de kunst komen voorbij, zoals El Greco, Bartolome Esteban Murillo, Rembrandt, Jheronimus Bosch, Peter Paul Rubens, Velázquez, Titiaan en Joachim Patinir.

www.museoprado.es

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

Dit museum is heel belangrijk voor de moderne en hedendaagse kunst in Spanje. Afgekort spreekt men over ‘Museo Reina Sofía’. Het museum vormt 

samen met Museo del Prado en Museo Thyssen-Bornemisza de zogenaamde gouden driehoek, vlakbij de boulevard Paseo del Prado. Het meesterwerk van dit museum is zonder twijfel “Guernica” van Pablo Picasso uit 1937. Het museum heeft een zeer grote verzameling kunst van uiteenlopende kunstenaars.

www.museoreinasofia.es

Real Madrid stadion

Het Santiago Bernabeu Stadion, de thuisbasis van de legendarische voetbalclub Real Madrid, is zeker een bezoekje waard tijdens uw verblijf in Madrid, zeker als je van voetbal houdt. In het Bernabeu Stadion heeft menig topvoetballer op het veld gestaan, zoals natuurlijk Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, David Beckham en Zinedine Zidane. Tijdens een stadiontour kun je het station van binnen bekijken en ook het Real Madrid Museum bezoeken. Vooraf kaarten via internet kopen is aan te raden vanwege de drukte die vaak heerst bij de kassa's.

www.madridtop10.nl/real-madrid-stadion.htm

 

Retiropark 

In dit zeer grote stadspark ‘Parque del Buen Retiro’ van Madrid is het goed vertoeven. Madrilenen maken veelvuldig gebruik van dit waanzinnig mooie Retiropark. In de weekenden wordt er van alles georganiseerd voor jong en oud. Het is ook mogelijk om een bootje te huren en alles vanaf het water te aanschouwen. Er zijn 130 bomen, die geplant zijn ter nagedachtenis van de slachtoffers na de aanslagen in Madrid.

www.madridtop10.nl/retiro-park.htm 

 

Puerta de Alcalá

Dit monument is waarschijnlijk de meest bekende van Madrid. Het poortgebouw is in neo-klassieke stijl gebouwd en diende als vervanging voor een veel kleiner poortgebouw. Nadat in 1869 de stadsmuur werd afgebroken, had de poort verder geen functie en is het huidige plein ontstaan ‘Plaza de la Independencia’ (plein van de onafhankelijkheid).

Almudena Kathedraal

Deze kathedraal Almudena is gebouwd in 1883. Hoewel er eerst gekozen was voor een gotische bouwstijl, is dit later veranderd in de neoclassicistische stijl. Deze keuze werd gemaakt om het beter te laten aansluiten bij het koninklijk paleis. De binnenkant van deze kathedraal is zeker een bezoekje waard.

www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/madrid/kathedraal-van-madrid.htm

Vlooienmarkt El Rastro

Elke zondag is er in de wijk El Rastro een hele grote markt, verdeeld over heel veel kronkelende straten. In de hoofdstraat van deze markt is voornamelijk kleding te koop. Maar wie af en toe eens in een zijstraat afslaat, vindt daar meer bijzondere goederen. Denk hierbij aan kunst, antiek, boeken, meubels en ambachten. Als je begint bij Plaza Mayor en de weg vervolgt naar Puerta de Toledo, heb je de juiste looprichting voor deze gezellige maar drukke markt. Onderweg zijn er voldoende bars en terrasjes om te genieten van een lekker drankje met een tapa.

www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/madrid/el-rastro.htm

 

Templo de Debod

Een Egyptische tempel in het hart van Spanje? Dat kan zomaar, omdat de Egyptenaren de Tempel van Debod vorige eeuw aan Madrid schonken nadat de Spanjaarden hen geholpen hadden om belangrijke archeologische schatten te redden bij een enorme overstroming. De Templo de Debod is in Egypte afgebroken en aan de westkant van Madrid weer opgebouwd. Je kunt de tempel gratis bezoeken.

www.madridtop10.nl/templo-de-debod.htm

 

Plaza Mayor

Dit vrij grote, indrukwekkende en levendige plein wordt vaak gebruikt door straatartiesten om hun talenten te laten zien. Rondom het plein vind je diverse winkeltjes achter de pilaren van de gebouwen. Vroeger vonden hier ridder- en stierengevechten plaats. Nu worden er geregeld grote evenementen gehouden. De enorme oppervlakte en de vorm van het plein maken van Plaza Mayor een ideale plek voor allerlei optredens, feesten en manifestaties.

Vrienden van VanBastisch