Real Sociedad

REAL SOCIEDAD

Opgericht 1909

Adres Paseo de Anoeta 1 20014 Donostia-San Sebastián

Land Spanje

Telefoon +34 (943) 451 109

Fax +34 (943) 458 941 

E-mail realsoc@realsociedad.com
Website http://www.realsociedad.com/

ESTADIO MUNICIPAL DE ANOETA

Adres Paseo de Anoeta 1

Postcode 20014

Plaats Donostia-San Sebastián

Geopend 1993

Capaciteit 32.076

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 3 zondag 29 augustus 2021 n.n.b. Real Sociedad - Levante
 • Speelronde 5 zondag 19 september 2021 n.n.b. Real Sociedad - Sevilla
 • Speelronde 7 zondag 26 september 2021 n.n.b. Real Sociedad - Elche
 • Speelronde 9 zondag 17 oktober 2021 n.n.b. Real Sociedad - Real Mallorca
 • Speelronde 12 zondag 31 oktober 2021 n.n.b. Real Sociedad - Athletic de Bilbao
 • Speelronde 14 zondag 21 november 2021 n.n.b. Real Sociedad - Valencia
 • Speelronde 16 zondag 5 december 2021 n.n.b. Real Sociedad - Real Madrid
 • Speelronde 18 zondag 19 december 2021 n.n.b. Real Sociedad - Villarreal
 • Speelronde 20 zondag 9 januari 2022 n.n.b. Real Sociedad - Celta de Vigo
 • Speelronde 22 zondag 23 januari 2022 n.n.b. Real Sociedad - Getafe
 • Speelronde 24 zondag 13 februari 2022 n.n.b. Real Sociedad - Granada
 • Speelronde 26 zondag 27 februari 2022 n.n.b. Real Sociedad - Osasuna
 • Speelronde 28 zondag 13 maart 2022 n.n.b. Real Sociedad - Alavés
 • Speelronde 30 zondag 3 april 2022 n.n.b. Real Sociedad - Espanyol
 • Speelronde 32 zondag 10 april 2022 n.n.b. Real Sociedad - Real Betis Sevilla
 • Speelronde 33 woensdag 20 april 2022 n.n.b. Real Sociedad - Barcelona
 • Speelronde 36 woensdag 11 mei 2022 n.n.b. Real Sociedad - Cádiz
 • Speelronde 38 zondag 22 mei 2022 n.n.b. Real Sociedad - Atlético Madrid


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Spanje voor een wedstrijd van Real Sociedad!

San Sebastian

De wat minder bekende maar zeker niet minder bezochte plaats San Sebastian ligt in de regio Baskenland van Spanje. Doordat het wat noordelijker ligt dan plaatsen als Sevilla en Barcelona is het er in de zomer minder heet en dus wat aangenamer qua temperatuur. Donostia-San Sebastián zoals de officiële benaming is, ligt in een baai en staat bekend als een familiebadplaats. Er zijn veel winkels te vinden, waaronder een aantal zeer chique. San Sebastian wordt daarom ook wel een mondaine badplaats genoemd. Het oude stadsdeel (parte vieja) kenmerkt zich door smalle straten, huizen met balkonnetjes en de vele Pintxos barretjes waar je onder het genot van een drankje heerlijke hapjes krijgt geserveerd. Het leven speelt zich veelal buiten af en ‘s avonds ontmoet men elkaar het liefst in het oude centrum. Deze zeer gastronomische stad heeft veel te bieden voor de van het leven genietende toerist.

 

Plaza de la Constitución

Met een bezoek aan het Plaza de la Constitución zal het je opvallen dat de balkons vergezeld zijn van sfeervolle luiken en een nummer. Dit komt voort uit de tijd de stierengevechten die hier vroeger plaats vonden zeer geliefd waren. De enorme hoeveelheid balkons werden daarom verhuurd per nummer. Zo had men een eerste klas uitzicht op het bloederige festijn. Nog altijd geldt dit plein als belangrijkste en gezelligste plein van de Parte Vieja (oude stad).

 

Santa María del Coro

De prachtige gebouwde Basilica de Santa María del Coro dateert uit omstreeks 1750. Het werd gebouwd op de plaats van een voormalige Romaanse kerk. Het barokke uiterlijk past geheel in de sfeer die San Sebastian over het algemeen uitstraalt. Ook binnen zijn kosten noch moeite bespaard gebleven. Let vooral op de kleine details zoals in het voorportaal.

             

Monte Urgull en Monte Igueldo

De berg Monte Urgull is eigenlijk niet te missen door zijn dertig meter hoge Christusbeeld bovenop. Dit enorme beeld op Castillo de la Mota draagt de naam ‘Sagrado Corazón’ wat het heilige hart betekend. De berg is ongeveer 123 meter hoog en leent zich prima voor een rustige wandeling. Aan de andere kant van de baai van San Sebastian is een andere berg te vinden met de naam Monte Igueldo. Op deze berg is een leuk attractiepark te vinden met attracties als ‘Casa del 

Terror’. Het park is iet wat gedateerd maar zeker leuk. Je kunt er in de botsauto’s, op de trampoline, met een treintje mee of een tochtje over het water maken.

www.monteigueldo.es

Castillo de Santa Cruz de la Mota

Waarschijnlijk staat dit kasteel op mooiste plek van San Sebastian. Door de verhoogde ligging op de berg Urgull heeft het in ieder geval een schitterend uitzicht op zee en het landschap er omheen. Koning Don Sancho heeft in twaalfde eeuw opdracht gegeven tot het bouwen van het begin van Castillo de Santa Cruz de la Mota. Het bestond destijds uit niet veel meer dan een wachttoren met een muur eromheen. Later in de zestiende eeuw is het kasteel een groot deel van zijn huidige uiterlijk gaan verkrijgen in opdracht van Vespasianus Colonna. Door de jaren heen heeft het vele gevechten en oorlogen weten te overwinnen, maar desondanks zijn er verschillende aanpassingen gedaan. Het beeld van Christus ‘Sagrado Corazón’ wat bovenop het kasteel staat is vanuit heel San Sebastian te bewonderen.

             

Playa de la Concha

Dit prachtige en tevens grootste strand van San Sebastian is in de wijde omgeving zeer geliefd. Zoals het in een baai meestal is, vormt het strand een halve maan. Playa de la Concha wordt keurig onderhouden ondanks dat het druk wordt bezocht. Ook qua watersporten kent het veel animo. In de avond is de langslopende Boulevard een geliefde plaats voor een romantische wandeling. Andere stranden van San Sebastian zijn Ondarreta en Zurriola.

www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/san-sebastian/la-concha-strand.htm

             

Parte Vieja

De oude binnenstad (parte vieja) ligt aan de voet van de Urgull berg. Alle historische bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Zo bevinden zich er de basiliek van Santa Maria del Cor, de kerk San Vincente en het San Telmo Museum. Aan het Plaza de la Constitution plein is het vrijwel altijd druk. Als er iets te doen is in San Sebastian, dan is dat vaak hier. De smalle straten in dit oude deel van de stad zijn goed gevuld met winkels, kleine boetiekjes en natuurlijk de heerlijke tapas barretjes.

www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/san-sebastian/parte-vieja.htm

Iglesia de Vicente

Vlakbij de rivier Urumea, aan de voet van de Urgull berg staat de zeer fraaie kerk Iglesia de Vincente. Al in het begin van de zestiende eeuw werd deze authentieke Baskische kerk opgetrokken om vervolgens later nog verder te worden uitgebreid. Als laatste werd de doopkapel aangebouwd. Het altaarstuk van Ambrosius van Bengoechea en Juanes de Iriarte vertalen een aantal verhalen over de lijdensweg van Christus. De kerk is vaak tussen 13.00 en 17.00 uur gesloten.

Museo de San Telmo

In dit stedelijke museum van San Sebastian wordt de geschiedenis van de stad bloot gelegd. Middels historische, artistieke en archeologische voorwerpen krijg je een goed beeld over zijn geschiedenis en de weg die het heeft bewandeld om de mondaine plaats te worden die het vandaag de dag is. Het gebouw waarin het San Telmo museum is gevestigd is bijzonder te noemen. Het is namelijk een oud Dominicaans klooster uit de zestiende eeuw. Architecten zijn er wonderbaarlijk goed in geslaagd om het aan te passen naar de wensen van tegenwoordig, maar zonder veel van de oorspronkelijke uitstraling te verliezen.

www.santelmomuseoa.com

 

Aquarium van San Sebastian

Aan de gezellige haven van San Sebastian staat een monumentaal pand waarin het Aquarium van de stad zich bevindt. Miljoenen liters water vullen het bassin in dit Palacio del Mar waarin de diepe oceaan wordt nagebootst. Via een wandeling door een tunnel die onder het water doorloopt waan je je soms echt op de bodem van de oceaan. Haaien, roggen en andere kleurrijke tropische zwemmen rustig voorbij. Het Aquarium van San Sebastian houdt zich verder bezig met allerlei maritieme onderzoeken zoals die over tonijn.

www.aquariumss.com

             

Paleis Miramar

Sommige beweren dat de populariteit van San Sebastian is begonnen na de bouw van het paleis Miramar. Koningin María Christina en andere koninklijke leden bewoonden deze zomerresidentie vanaf 1887. Voor de landhuisachtige bouwstijl zijn Engelse architecten in dienst genomen. Het paleis heeft een zeer bijzonder uitzicht over de zee, de stranden en het eilandje Santa Clara.

Vrienden van VanBastisch